Sidor

onsdag 17 april 2013

Utbilda dig själv om hur du mäter fukt i ditt hus


Fuktighet är den term som används för att beskriva mängden vatten i luften i ditt hus, eftersom att det kan vara skadligt på ett eller annat sätt om det finns för mycket eller för lite av det. För låg fuktighetsnivå kan leda till vissa komplikationer som bland annat andningssvårigheter, medan för höga nivåer kan leda till att det växer mögel på väggarna i hemmet. På grund av detta är det viktigt att veta hur man mäter fuktighet i ditt hus när som helst. 

Som en del av ordentligt underhåll av ditt hus är det viktigt att kontrollera fuktighetsnivåer: ett hus som har för höga fuktighetsnivåer kommer präglas av unken lukt, våta fläckar på väggarna, mögelväxt och till och med komplikationer med hälsan som andningssvårigheter. Men, detta betyder inte att låg fuktighet är bättre, eftersom att det kan orsaka illamående och problem med elektriska saker. För att effektivt mäta fuktigheten måste man använda en vädermätare som kallas hygrometer.

Om det är så att du inte redan äger en, så är det att köpa en som blir din fösta uppgift: dessa hygrometer finns i två sorter, elektronisk och mekanisk. Du kan hitta dem hos din närmsta hembutik eller järnaffär. Elektroniska hygrometer är att föredra framför mekaniska sådana eftersom de är pålitligare, trots att de kan vara dyrare, men oavsett vilken du väljer så är det väldigt viktigt att man kalibrerar dem rätt.

Placera hygrometer där du misstänker att fuktigheten kan vara för hög eller för låg. Hygrometern kan också placeras i ett rum där familjemedlemmarna oftast samlas och där du vill mäta fuktigheten. Efter det låter man hygrometern vara en stund, vilket ger dig mer korrekta mätningar.

Mätningarna som kommer från hygrometern kommer visa dig om fuktigheten i rummet är rätt eller inte. Det accepterade fuktighetsintervallet borde ligga inom 35-40 %. Detta gäller om utomhustemperaturen är 20 grader Fahrenheit.

För lägre temperaturer som noll förväntas fuktigheten vara mycket lägre, vanligtvis 25 %. Att hålla fuktigheten till accepterade standarder hela tiden är nödvändigt. Kom ihåg båda sidor - oavsett om det är för högt eller för lågt- inte rekommenderas.

För att avgöra vattenprocenten i atmosfären krävs det att du har en bra hygrometer. Men att välja den rätta sortens mätningsutrustning är väldigt viktigt. Om du tänkt att du ska ha den pålitligaste utrustningen så kan du behöva köpa en elektronisk sådan.

Sammanfattningsvis, rekommenderas du att försäkra att rätt fuktighetsnivå underhålls. Därför måste fuktigheten mätas så att du kan försäkra att den är inom det rätta intervallet. Det effektivaste sättet att göra detta på är att utbilda dig själv om det bästa sättet att mäta fuktigheten i ditt hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar